Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze websites of over onze dienstverlening? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over alles wat met Test Asbest te maken heeft. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang moet ik wachten op de uitslag?

Binnen 24 uur na binnenkomst van u opgestuurde monster naar laboratorium ontvangt u van ons het analyse certificaat per email in pdf formaat. Het is daarom belangrijk dat u een juist email adres opgeeft. Het kan ook sneller. Kijk dan bij spoed asbest test. U heeft dan keuze uit drie super snelle opties.

De prijs is een stuk lager dan bij andere asbest testen die worden aangeboden. Hoe kan dat?

Het prijsverschil komt mede omdat wij naast deze dienst meerdere bedrijven in asbest branche hebben. Door grotere afname is onze inkoop prijs vele malen lager en kunnen wij testen voor een lagere prijs aanbieden. 

Samen met nog een aantal factoren zoals geen dure gedrukte verpakkingen te gebruiken kunnen wij de goedkoopste zijn. Gemiddeld zijn wij €10,- goedkoper! per analyse.

Ik heb de asbest test niet meer nodig hoe krijg ik mijn geld terug?

U kunt het artikel alleen retouren als u het monster nog NIET heeft opgestuurd naar het laboratorium. Het pakket wordt voor u gemaakt en kan na openen niet meer gebruikt worden. Naast de door ons gemaakte kosten vinden wij het erg zonde van de materialen. Wij willen de prijzen zo laag mogelijk houden. Wij vragen u dan ook niet een asbest test te bestellen of te retouren als u niet zeker bent deze nodig te zijn. Een retour aanvraag kan meerdere reden hebben en kan altijd aangevraagd worden, door contact met ons op te nemen via bijvoorbeeld het contact formulier. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk het aankoopbedrag aan u terug betalen.

Ik bestel vanuit buitenland

Ich bestelle aus dem Ausland/ I order from abroad

Dit is geen probleem. let wel op dat het verzenden meerdere dagen nodig heeft en dat het langer duurt voordat u het analyse rapport ontvangt. U ontvangt een Duitstalig of Engels talig invul formulier. Het analyse rapport is in het Engels.

This is no problem. Please note that sending takes several days and that it takes longer before you receive the analysis report. You will receive a German or English fill-in form. The analysis report is in English.

Dies ist kein Problem. Bitte beachten Sie, dass der Versand mehrere Tage dauert und es länger dauert, bis Sie den Analysebericht erhalten. Sie erhalten ein deutsches oder englisches Ausfüllformular. Der Analysebericht ist in englischer Sprache.

Hoe snel moet ik het monster opsturen?

De analyse aanvraag is 1 jaar geldig. Dit betekend dat u een jaar de tijd heeft het asbest verdachte materiaal op te sturen naar het laboratorium.

Ik heb mijn monster al enige tijd geleden op de post gedaan maar nog geen uitslag binnen gekregen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als u onderstaande heeft gecontroleerd, neem dan contact met ons op.

Dit kan komen doordat de post vertraging heeft. Op Maandag en zondag wordt er geen post bezorgd. Vertragingen van 1 dag komen helaas voor. Hier zijn wij achter gekomen doordat er monsters met track en trace zijn verstuurd.

U het invul formulier vergeten bent mee te sturen. Hierdoor kunnen wij niet weten van wie de monsters zijn.

U het email adres bij de bestelling niet goed heeft ingevuld.

Een asbest analyse wordt dat met een SEM (scanning elektronen microscopie) of PLM (polarisatie microscoop) gedaan?

Met PLM (polarisatie microscoop) die worden genomen met een kleefstrip of een stukje materiaal. SEM analyse is voor NEN2991 onderzoek dan worden alle vezels geteld.

Op de site bij de product omschrijving staat dat de monsters door een geaccrediteerd laboratorium worden onderzocht.

Dat klopt. Wij werken op dit moment met 2 laboratoriums. Wij voegen de algemene voorwaarden van het laboratorium toe aan het asbest doe het zelf pakket. Op deze manier weet u bij welk laboratorium u monster geanalyseerd wordt.

Moet ik een monster opsturen? Bij zelftest denk ik meer aan dat ik iets zelf thuis kan doen en gelijk de uitslag weet. Is de hele procedure, ook de uitslag dan inbegrepen in het bedrag van de test set?

Ja, in het pakket zit onder andere een speciale geadresseerde (tyvek) verzend envelop om het monster naar het laboratorium te sturen. 

Als u zelf beschermingsmiddelen heeft kunt u basis test bestellen. Heeft u deze niet dan kunt u kiezen voor een plus pakket. 

Als het om materiaal gaat kunt u het beste kiezen voor een materiaal monster pakket. De andere testen zijn bedoeld voor stof monsters (kleefmonster) test.

Worden monsters eerst visueel beoordeeld? Omdat het (asbest) verdeeld zit in het materiaal.

De monsters worden niet eerst visueel beoordeeld maar gelijk onder een polarisatie microscoop, conform de NEN 5896 bepaling van asbest anorganische vezels. 

Het is wel aan te raden de monsters op meerder locaties te nemen omdat het niet homogeen/gelijkmatig verdeeld is. 

Worden de uitslaggegevens gedeeld met derden?

Nee, Het analysecertificaat wordt alleen naar het opgegeven email adres verzonden. 
Als ik meerdere monsters bestel, moet ik deze dan tegelijk insturen? Of kan ik deze later op een ander tijdstip ook nog gebruiken?

Als u de analyses apart wil laten analyseren. Dan raden wij aan een aparte bestelling te plaatsen. Hierdoor krijgt de bestelling een eigen bestelnummer en verzend envelop voor het laboratorium.

U krijgt per bestelling de nodige materialen zoals een tyvek verzendenvelop hierin passen 7 monsters. Mede omdat er minder materialen nodig zijn, is de prijs bij het bestellen van meerdere monsters goedkoper. Bij bestelling vanaf 7 analyses kunt u vragen naar meerdere verzend enveloppen, zodat u de monsters kunt opsturen wanneer het u past. U kunt dit als extra notitie bij uw bestelling plaatsen.

Hoe moet ik een tegel met lijm of teer eraan vast laten analyseren?

Een asbest materiaal monster pakket met 1 monster is hier voor geschikt. Op het analysecertificaat staat of het opgestuurde asbestverdachte materiaal (tegel met lijm) asbest bevat, hoeveelheid en soort. Als u dit van de tegel en de lijmlaag apart zou willen weten? Dan kunnen wij een toevoeging op het analysecertificaat noteren welke toepassing asbest bevat. Graag het verzoek hiervoor bij uw bestelling vermelden. Dit om extra analyse kosten of het moeten aanmaken van een versie 2 analyse rapport te voorkomen.

Vragen in afwachting van antwoord:

Ik ga zelf mijn monsters versturen. Spoed analyse optie 2. Welke envelop kan ik hiervoor gebruiken?