Veel gestelde vragen

Heb je vragen over onze websites of over onze dienstverlening? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over alles wat met Test Asbest te maken heeft. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang moet ik wachten op de uitslag?

Binnen 24 uur na binnenkomst van u opgestuurde monster naar laboratorium ontvangt u van ons het analyse certificaat per email in pdf formaat. Het is daarom belangrijk dat u een juist email adres opgeeft.

Ik heb mijn monster al enige tijd geleden op de post gedaan maar nog geen uitslag binnen gekregen.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als u onderstaande heeft gecontroleerd, neem dan contact met ons op.

Dit kan komen doordat de post vertraging heeft. Op Maandag en zondag wordt er geen post bezorg. Vertragingen van 1 dag komen helaas voor. Hier zijn wij achter gekomen doordat er monsters met track en trace zijn verstuurd.

U het invul formulier vergeten bent mee te sturen. Hierdoor kunnen wij niet weten van wie de monsters zijn.

U het email adres bij de bestelling niet goed heeft ingevuld.

Een asbest analyse wordt dat met een SEM (scanning elektronen microscopie) of PLM (polarisatie microscoop) gedaan?

Met PLM (polarisatie microscoop) die worden genomen met een kleefstrip of een stukje materiaal. SEM analyse is voor NEN2991 onderzoek dan worden alle vezels geteld.

Op de site bij de product omschrijving staat dat de monsters door een geaccrediteerd laboratorium worden onderzocht.

Dat klopt. Wij werken op dit moment met 2 laboratoriums.

De prijs is een stuk lager dan bij andere asbest testen die worden aangeboden. Hoe kan dat?

Het prijsverschil komt mede omdat wij naast deze dienst meerdere bedrijven in asbest branche hebben. Door grotere afname is onze inkoop prijs vele malen lager en kunnen wij testen voor een lagere prijs aanbieden. 

Samen met nog een aantal factoren zoals geen dure gedrukte verpakkingen te gebruiken kunnen wij de goedkoopste zijn. Gemiddeld zijn wij €10,- goedkoper! per analyse.

Moet ik een monster opsturen? Bij zelftest denk ik meer aan dat ik iets zelf thuis kan doen en gelijk de uitslag weet. Is de hele procedure, ook de uitslag dan inbegrepen in het bedrag van de test set?

Ja, in het pakket zit onder andere een speciale geadresseerde (tyvek) verzend envelop om het monster naar het laboratorium te sturen. 

Als u zelf beschermingsmiddelen heeft kunt u basis test bestellen. Heeft u deze niet dan kunt u kiezen voor een plus pakket. 

Als het om materiaal gaat kunt u het beste kiezen voor een materiaal monster pakket. De andere testen zijn bedoeld voor stof monsters (kleefmonster) test.

Worden monsters eerst visueel beoordeeld? Omdat het (asbest) verdeeld zit in het materiaal.

De monsters worden niet eerst visueel beoordeeld maar gelijk onder een polarisatie microscoop, conform de NEN 5896 bepaling van asbest anorganische vezels. 

Het is wel aan te raden de monsters op meerder locaties te nemen omdat het niet homogeen/gelijkmatig verdeeld is. 

Worden de uitslaggegevens gedeeld met derden?

Nee, Het analysecertificaat wordt alleen naar het opgegeven email adres verzonden.